tiistai 17. heinäkuuta 2018

Teetä mukaan


Minulla on usein teetä mukanani. Yleensä juon kotona aamuteen ja pakkaan lähtiessä mukaan vielä toisen mukillisen. Tapa alkoi kun sain eräästä kahvilasta kaupanpäällislahjaksi muovisen takeaway-mukin (kuvassa vasemmalla). Seuraavaksi sain myöskin lahjaksi metallisen termosmukin. Oikeanpuoleisin on uusin ostokseni, lasinen teepullo.

Kaikenlaisia kestokuppeja myydään joka kahvilassa. Niiden yhteinen piirre on se, että yksikään ei ole täysin vesitiivis, eli mukia on pakko pitää koko ajan pystyssä. Olen pitkään miettinyt, että miten vaikeaa voisi olla suunnitella kestomuki, jonka suun saa tiivisti suljettua? En voi ymmärtää. Seuraava vaihtoehto sitten yleensä on termospullo, jonka kyllä voi heittää reppuun, mutta joka pitää veden niin kuumana, että suoraan pullosta voi juoda vasta monen tunnin kuluttua. Joissain tilanteissa tämä ominaisuus on plussaa, varsinkin jos pystyy suunnittelemaan seuraavan teehetkensä selvästi myöhemmäksi.

Näiden kahden mukin kanssa olen harjoittanut välillä tällaista rutiinia: muovimukiin tee jonka aikoo hörpätä saman tien ja metalliseen mukiin teetä iltapäivää varten. Jälkimmäisessä lähes 100-asteinen vesi jäähtyy juotavaksi noin neljässä tunnissa. Toinen tapa on hauduttaa tee jossain toisessa astiassa ja kaataa se termosmukiin valmiiksi jäähtyneenä. Pitkään olin tyytyväinen näihin välineisiin, mutta tässä kevään mittaan olen alkanut huomata, miten molemmista mukeista irtoaa jotain makua teehen. Sivumaku tuntuu olevan sekoitus  muovia ja vanhoja teitä, joiden aromit eivät ole kunnolla irronneet tiskissä vaan ajan kuluessa kasaantuneet. Se ei liikaa häiritse, jos juo jotain voimakkaasti maustettua teetä, mutta hienommat ja herkemmät teet menevät ihan pilalle. Ja viimeistään, kun helteellä otin mukaan pelkkää kylmää vettä termosmukissa, huomasin kuinka paljon makua todella irtoaa. Hyi. Voihan näitä vielä koittaa puhdistaa, mutta taidan vain hyväksyä, että nämä paljon palvelleet mukit ovat tulleet tiensä päähän.

Sen sijaan olen aivan haltioissani tästä uudesta teepullostani, jota olen käytellyt noin viikon verran. En edes tiennyt moista tuotenimeä olevan olemassa, mutta kun sen hoksasin niin johan löytyi sitä mitä etsinkin. Tässä on kaikki mitä voin matkamukiltani kaivata.

1) Korkki on tiivis
2) Lasi puhdistuu kunnolla eikä siitä irtoa makua
3) Pullossa on kaksi kerrosta, joiden väliin jäävä ilma eristää sen verran, ettei juoma heti jäähdy, muttei myöskään tarvitse odotella tuntikausia (tosin kuten todettua kunnon termospullollekin on oma paikkansa)
4) Mukana tuli pulloon sopiva haudutin, joka on helppo irrottaa ja puhdistaa. Pulloa voi käyttää kokonaan ilman haudutinta (niin että kaataa valmiin teen toisesta astiasta), tai niin että ottaa sen pois kun tee on valmista, tai niin että heittää ei-kitkeröityviä teelehtiä suoraan pulloon ja juo teetä siivilän läpi.
5) Ihan tyylikäs desing

Ostin pullon shytobuy-verkkokaupasta vertailtuani huolella eri vaihtoehtoja ja hintoja. En ihan ymmärrä miksi teepullo on myynnissä tuolla, sillä kaupassa ei myydä mitään muuta teeaiheista, vaan kaikkia mahdollisia terveystuotteita emätingeelistä jalkasienivoiteeseen. Tavallaan olisin mieluummin tukenut jotain teeliikettä, mutta kun kiinnostavin tuote ja paras hinta kohtasivat niin ei kai siinä sitten mitään. Kaupan pisteet kyllä laskivat, kun ensin lähettivät minulle vain kasan lasinsiruja. Reklamaation käsittely oli kuitenkin nopeaa ja sain uuden tuotteen tilalle, joten annetaan nyt sitten anteeksi. Koitan nyt kuitenkin noudattaa erityistä varovaisuutta tämän pullon kanssa, että pysyisi yhtenä kappaleena nyt.

1.12.2018 Päivitystä tilanteeseen: Teetä mukaan osa 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teetä mukaan, osa 2

Kirjoitin heinäkuussa takeway-teestä  ja uudesta lasisesta teepullostani. No, sitä iloa ei kestänyt kauaa. Ensinnäkin käytettyäni pulloa par...