lauantai 8. syyskuuta 2018

Oolongia Mokkamestareilta


Viime viikkoina olen tehnyt useampia teehankintoja enkä ole mistään ehtinyt mitään kirjoittaa! Kaappiin on tullut kiinalaista Jade Snow vihreää teetä ThéHuoneelta, kiinalaista Mao Feng vihreää teetä ja tarjoilukannu brittäisestä verkkokaupasta Wan Ling Tea House ja japanilaista senchaa TeeMaasta. Herkullisia kaikki! Ehkä myöhemmin niistä lisää. Ai niin ja gaiwaniini mätsäävät pikkuruiset kupit TeeMaasta. Nyt gongfu-settini miellyttää silmääni joka tavalla.

Tänään olin kävin Tampereen Mokkamestarit-kahvilassa. Kun paikkaan astuu sisään, vastaan tulvii huumaava vastajauhetun kahvin aromi. Tästä ja paikan nimestä huolimatta siellä on huomattavan laaja irtoteevalikoima. Olen käynyt Mokkamestareilla kerran aikaisemmin ja silloin ostin kotiin vietäväksi "Ystävän tee" -nimistä mansikalla ja aprikoosilla maustettua mustaa teetä. Tykkäsin ja join loppuun nautinnolla.

Tänään join paikan päällä "Päivä teetä" eli White Downy Oolongia. Tee tarjoiltiin kauniissa juoman väriin sopivassa kupissa. Hurahdettuani gongfutteluun ja pikkukuppeihin tämä noin 4-5 desilitran saavi tuntui hulvattoman valtavalta. Yritin sanallistaa miltä tee maistui, ja oikeastaan ainoa mitä tuli mieleen oli hunaja, hunaja ja hunaja. Pehmeää ja kevyttä, tosi mietoa. Hyvää, tosin olisin tykännyt jos olisi ollut vähän paksumpaa ja voimakkaamman makuista. (En voinut olla miettimättä, miltä tämä maistuisi gongfu-haudutettuna. Olisiko maukkaampaa?)

Mukaan ostin kahdenlaista taiwanilaista oolongia. Olen nyt erityisen innostunut tutustumaan erilaisiin oolongeihin, koska gongfu-haudutusta suositellaan erityisesti näihin. Ystävällinen myyjä esitteli minulle eri vaihtoehtoja. Ostin uteliaisuuttani kahdesta eri hintaluokasta, saa nähdä onko merkittävää eroa. Dong ding -oolongista olen aikaisemmin kuullutkin ja olen siinä käsityksessä että kyseessä on arvostettu teelaatu. Meni heti testiin kun pääsin illalla kotiin.

Myyjä kertoi, että Dong ding viittaa teelajikkeeseen ja tämä kyseinen tuote on kevyesti hapetettua, n. 10-20%. Tee on hyvin raikasta ja vihannesmaista, melko lähellä vihreää teetä. Muistuttaa todella paljon vietnamilaista Dalat Hills -oolongia, jota ostin TeeMaan alennusmyynnistä jonkin aikaa sitten. Samaa sarjaa oli myös Tien Guan Jin -oolong, josta sain TeeMaasta kerran näytepaketin. Nämä kaikki ovat siis vihreitä, kevyesti hapetettuja palloksi rullattuja oolongeja. Kaikissa näissä on myös kermaisuutta ja kukkaisuutta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teetä mukaan, osa 2

Kirjoitin heinäkuussa takeway-teestä  ja uudesta lasisesta teepullostani. No, sitä iloa ei kestänyt kauaa. Ensinnäkin käytettyäni pulloa par...