maanantai 7. toukokuuta 2018

"Kiinalaista terveysteetä" aamiaisella

Pu-Erh Oolong Kiinalainen terveystee: Kuuden teevuoren alueella Lounais-Yunnanissa kasvava Pu-Erh tee on tunnetu terveysvaikutuksistaan. Pu-Erh teetä on käytetty korkeaan kolesteroliin ja laihdutusta tukemaan. Keskiruskeaksi fermentoitu tee on maultaan kypsynyt ja runsas. Lisänä vihreä oolong, mate ja luontainen sitruunaöljy. Annostele 1 tl kuppia kohden ja hauduta 4-10 min.

Olin ystäväni luona kylässä ja join siellä aamiaispöydässä tällaista Forsmanin teesekoitusta. Ensimmäinen ajatukseni oli, että onpas erikoinen yhdistelmä: puerhia, vihreää oolongia ja matea? Ja sitruunaöljyä? En myöskään ole sitä kohderyhmää, johon erityisesti vetoaa teelaadun brändääminen "terveysteeksi." Juon teetä, koska se on hyvää. Lisäksi olen siinä käsityksessä, että terveysvaikutusten kannalta ei ole kovin suurta merkitystä sillä, minkätyyppistä teetä juo. Toisissa etiketeissä asiaa alleviivataan enemmän kuin toisissa. Mainittakoon myös, että mate on kotoisin Etelä-Amerikasta eikä Kiinasta, joten myös "kiinalaisuus" on aavistuksen harhaanjohtavaa mielikuvamainontaa.

Paketti ohjeisti hauduttamaan jopa lähemmäs kymmenen minuuttia, joten tee sai maustua rauhassa. Silti se oli oikein pehmeää ja mietoa, ei yhtään kitkerää muttei myöskään mautonta. Maku on lähinnä yrttinen. Sitruunaa en tunnistanut ollenkaan, olin unohtanut koko ainesosan ennen kuin aloin kirjoittaa tätä postausta. Ainesosat sekoittuvat täysin toisiinsa, mikä ehkä miellyttää jotakuta, mutta itseäni vähän häiritsi, kun en pystynyt erottamaan eri ainesten omia makuja. Ei mikään suuri herkku mutta ihan miellyttävää, kyllä tätä kupillisen silloin tällöin voisi juoda. 3/5.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teetä mukaan, osa 2

Kirjoitin heinäkuussa takeway-teestä  ja uudesta lasisesta teepullostani. No, sitä iloa ei kestänyt kauaa. Ensinnäkin käytettyäni pulloa par...