perjantai 25. toukokuuta 2018

Vieläkin jääteetä: pro-tips

Aurinkoa vaan riittää! Ja kuulemma ensi viikolla helteet vain yltyy. Jääteetä on tullut nautittua mielin määrin, tässä pari to-do ja not-to-do -huomiota:

1) Keitin sitten yli 90-asteiset teet lasiseen mukiin, josta kuva edellisessä postauksessani. Paksua lasia, kyllä se kuuman veden kestää, ja kestikin. Sitä se ei kestänyt, kun saadakseni teen jäähtymään nopeasti laitoin mukin kylmään vesihauteeseen. Kuului samanlainen "räks" kun jääpaloista lähtee kun ne tiputtaa kuumaan veteen. Onneksi halkeama ei mennyt kokonaan läpi, joten muki ei vuoda. Vielä. Note to self: malttia!! Ja maalaisjärkeä.

2) Edellisestä viisastuneena päätin lopettaa kikkailut ja tyytyä turvalliseen kylmähaudutukseen. Halusin kuitenkin mahdollisimman nopeasti valmista juomaa, joten laitoin vain reilusti vihreän teen lehtiä kylmään veteen ja noin kymmeneksi minuutiksi jääkaappiin. Ja oikein hyvää teetä tuli! Eli lisäämällä lehtien määrää voi hyvin kompensoida haudutusajan pituutta. Eikä mitään mene rikki.

3) Jos haudutat kuumaa teetä, jonka annat jäähtyä, lisää mahdollinen sokeri kun juoma on vielä kuumaa. Älä juuri ennen nauttimista jääpaloilla täytetystä kylmästä mukista: Liukenee todella paljon hitaammin. Ala-asteen kemia kertaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teetä mukaan, osa 2

Kirjoitin heinäkuussa takeway-teestä  ja uudesta lasisesta teepullostani. No, sitä iloa ei kestänyt kauaa. Ensinnäkin käytettyäni pulloa par...